STROKOVNA EKSKURZIJA PO BOSNI, HERCEGOVINI IN DALMACIJI

BOSNA IN HERCEGOVINA: Država je vsekakor vredna obiska, saj je fascinantna, lepa, gostoljubna, včasih tudi šokantna. Pri pripovedovanju njene zgodbe pa imajo veliko vlogo tudi tamkajšnja vina.
Največ vina pridelajo na področju Hercegovine. Najpogostnejše so bele sorte žilavke in rdeče sorte blatine. Imajo pa še trnjak, vranac, plavko, smederevko itd.


V petek, 14.aprila, krenemo ob 0,00 iz Šentjerneja, preko Hrvaške v Bosno. Kakor se spodobi za te kraje, gremo najprej na burek v Zenici. Nato obiščemo Titov bunker v Konjicu. Nadaljujemo preko Jablanice (ogled mostu, muzeja). Kosilo bomo imeli v Mostarju, ogled mesta. V Čitluku obiščemo vinarijo Andrija (ogled, degustacija). Prenočili bomo v hotelu Kaktus v Čitluku (večerja, spanje, zajtrk).

V soboto, 15.aprila, obiščemo vinarijo Marjanovič (ogled, degustacija). Nato se zapeljemo v Međugorje (kratek ogled). Obisk vinarije Rubis (ogled, degustacija). Kosilo bomo imeli v restavraciji Đuđa i Mate. Zapustimo BIH in si ogledamo, kaj imajo Hrvatje, v vinariji Terra Madre v Komarni. Zapeljali se bomo čez Pelješački most, se vrnili v Neum in tam prespali v hotelu Jadran (večerja, spanje, zajtrk).

V nedeljo, 16.aprila, gremo proti Šibeniku. Vinarija Testament (ogled, degustacija). Nadaljujemo proti Drnišu in si ogledamo dalmatinsko hišo. Kosilo v Etnolandu, Pakovo selo. Pot domov s postanki. Domov pridemo v poznih večernih urah.

Cena strokovne ekskurzije: 330,00 €
Prijave z akontacijo 100,00 € do 15. marca 2023 na Turizem Prah Sevnica do zasedbe avtobusa in OBVEZNO v vednost Jože Bevc (051 653 310).

Podatki za nakazilo:
TURIZEM, PREVOZI, ŠOLA VOŽNJE PRAH SEVNICA D.O.O.
NASELJE HEROJA MAROKA 29
8290 SEVNICA
ŠT.RAČUNA TRR: SI56 0237 9026 3523 998
SWIFT: LJBASI2X
SKLIC: 00 230027

Izlet je na lastno odgovornost.

Za DV Šentjernej
Jože Bevc


Objavljeno

in

by

Tags: